Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Đuveč»Mrena u đuvečari

Mrena u đuvečari

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Mrena u đuvečari
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Uzbudljiv predlog za ručak, ne možete da nas odbijete"

Potrebni sastojci

  • mrena - 1 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • krompir - 1 komada, veliki
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
  • biber
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ribu od krljušti i iznutrica, otklanjamo i glavu. Operemo i osušimo. Solimo je i začinjavamo biberom. Sečemo krompir i šargarepe na krugove, a luk ljuštimo i sečemo na šajbne.

U đuvečaru stavljamo 4 kašike maslinovog ulja i poređamo jedan red luka, nakon toga krompir i šargarepu, ponovo luk. Začinjavamo solju i poređamo ribu. Preko nje stavljamo kriške limuna i prelivamo čašom vina.

Stavljamo u blago zagrejanu rernu i pečemo na 180 stepeni na sat i po do dva sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti