Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Mrena u pergamentu

Mrena u pergamentu

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Mrena u pergamentu
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
25/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Ko želi da jede ukusnu ribu, treba da se smiri, da je odvoji od kostiju, i obećavamo mu da će trud vredeti"

Potrebni sastojci

  • riba - 2 mrene, po oko 400 - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • bukovača - 250 - 300 g (mogu i šampinjoni)
  • peršun
  • začini - za ribu
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • Za garnirung
  • šargarepa - 3 komada, velika
  • beli luk - 1 čen
  • parče maslaca
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mrena se očisti, opere i ostavlja se da se osuši. Redom se maže maslinovim uljem, posipa se obilno začinom spolja i iznutra, kao i solju i biberom.

Luk se iseče na tanke polumesece, bukovače - na trakice, peršun - na sitno. Pomešaju se i začinjavaju solju i biberom.

Uzimaju se dva komada papira za pečenje, podmažu se i stavljaju se ribe i smesa od povrća oko njih. Blago prelivamo maslinovim uljem, uvijamo u rolat, vezujemo oba kraja, da ne iscure sokovi i pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta.

Šaragrepe stavljamo da se kuvaju u posoljenoj vodi dok ne budu gotove. Redom ih isečemo na kolutove i prelivamo zaprškom od maslaca, belog luka (isečenog na fine kriške) i aleve paprike. Uprkos nelagodnosti sa kostima kad se riba konzumira, ukus će vas iznenaditi. Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: