Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja

Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3932k
Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Osećate li aromu vrganja, koja vas poziva da zgrabite viljušku i sednete za sto."

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjetine - 4 komada
  • so
  • biber
  • soja sos
  • kornfleks - prirodni
  • jaja - 2 komada
  • brašno
  • za sos
  • vrganj - 20 - 30 g, suv
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle istanjite čekićem. Začinite ih solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih 1 sat u frižideru.

Umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera.

Šnicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u zdrobljeni kornfleks.

Pržite na vrelom ulju do zlatne boje. Pustite ih da se ocede na papiru za pečenje.

Istopite maslac i propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte brašno i sipajte vodu.

Dodajte vrganje prethodno namočene u malo vode. Sos kuvajte desetak minuta, po potrebi dolijte još vode.

Posolite i pobiberite i nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre.

Pohovane šnicle od svinjetine sa sosem od vrganja su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: