Pile sa limunom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pile sa limunom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nežno pileće meso sa neosetnim mirisom citrusa - ukusna večera koju možete servirati sa povodom ili bez njega"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pile (oko 1.5 kg)
  • ulje - 150 ml ili maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica
  • belo vino - 1 šolja
  • limun - 2 komada (sok)
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na pporcije. U dubokoj posudi sa poklopcem ugrejte ulje, poređajte meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Dodajte sitno iseckan luk i pržite dok ne omekša.

Sipajte vino, zatvorite poklopac posude, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok se tečnost ne prepolovi.

Dodajte sveže isceđen sok od limuna, posolite po ukusu i pospite začinima po ukusu. Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri sa zatvorenim poklopcem, s vremena na vreme proveravajte da sok nije ispario (dodajte malo tople vode ako je potrebno).

Okrećite piletinu sa svih strana da se peče ravnomerno. Pecite dok ne bude potpuno gotovo i servirajte toplo sa pilavom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: