Šareni i drugačiji gvakamole

01/03/2019
"Jedan veoma originalan način da uživate u omiljenom gvakamole sosu Pogledajte ga!"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo svo povrće. Jedan avokado isečemo na kockice i prelivamo sokom od limuna.

Paradajz oljuštimo, odvajamo mesnati deo i semenke. Isečemo ih na kockice, a crvenu luk sitno sečemo.

Beli luk stavljamo u namazanu foliju i pečemo u rerni zajedno sa crvenom paprikama i patlidžanom, prethodno izbušen nožem.

Isečemo sitno ljutu papriku, pečene i oljuštene paprike i patlidžan.

Pasiramo drugi avokado, zajedno sa pečenim lukom.

Sitno isečemo listove peršuna i tušta.

Pomešamo sve sastojke u posudi za salatu, začinimo solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.

Po želji peršun možemo zameniti korijanderom, koji je karakterističan sastojak gvakamole sosoa, ali moja porodica ga ne voli, zato ga menjam sa peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar