Način pripreme
Isecite na lente šargarepe, a rotkvu, celer i krompir - na kriške. Poređajte povrće u posudu za pečenje i posolite. Prelijte maslinovim uljem i ispecite u rerni na 220 stepeni 30-40 minuta.
Iseckajte pola glavice crvenog luka na krupno i stavite u blender. Dodajte strukova mladog luka i cele očišćene čenove belog luka. Očistite ljute paprike od semenki i žila, isecite na krupno i dodajte i njih.
Odstranite unutrašnjost paradajza pomoću kašike i koristite za gvakamole samo njegov mesnati deo. Dodajte i pola vezice svežeg korijandera.
Prepolovite avokado, odstranite košticu i pomoću kašike izvadite meso. Dodajte avokado, iscedite sok od pola limete, dodajte 2-3 kašike, maslinovog ulja i posolite po ukusu.
Blendirajte sve dok se ne dobije homogena smesa.
Prespite gvakamole u posudicu i dodajte krišku limete.
Servirajte u kombinaciji sa pečenim povrćem.