Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gvakamole»Šareni i drugačiji gvakamole

Šareni i drugačiji gvakamole

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Šareni i drugačiji gvakamole
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Jedan veoma originalan način da uživate u omiljenom gvakamole sosu Pogledajte ga!"

Potrebni sastojci

  • avokado - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene paprike
  • ljute paprike - 1 komad
  • patdližan - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, crveni
  • paradajz - 1 komad, žuti
  • tušt - 50 g, listovi
  • crveni luk - 1/2 komada
  • luk - 1 komad, beli
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo svo povrće. Jedan avokado isečemo na kockice i prelivamo sokom od limuna.

Paradajz oljuštimo, odvajamo mesnati deo i semenke. Isečemo ih na kockice, a crvenu luk sitno sečemo.

Beli luk stavljamo u namazanu foliju i pečemo u rerni zajedno sa crvenom paprikama i patlidžanom, prethodno izbušen nožem.

Isečemo sitno ljutu papriku, pečene i oljuštene paprike i patlidžan.

Pasiramo drugi avokado, zajedno sa pečenim lukom.

Sitno isečemo listove peršuna i tušta.

Pomešamo sve sastojke u posudi za salatu, začinimo solju, maslinovim uljem i sokom od limuna.

Po želji peršun možemo zameniti korijanderom, koji je karakterističan sastojak gvakamole sosoa, ali moja porodica ga ne voli, zato ga menjam sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: