Nudle sa piletinom i povrćem

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
01/03/2019
"Prvo uzimate jedan vok, jedno pile i povrće, sve ostale detalje, kako se priprema najukusnija piletina, ćete naći u našem receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano986
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • nudle - 300 - 400 g sa jajima i pšeničnim brašnom
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 200 - 300 g
  • klice
  • paprike - 2 - 3 komada
  • ljute paprike - 2 - 3 komada
  • pileće grudi - 500 g
  • đumbir - 1 kašičica
  • beli luk - nekoliko čenova
  • ulje
  • čili - 1 kašičica
  • soja sos - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • skrob - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Kineska hrana se najbolje kuva u voku, ako nemate, možete koristiti drugi duboki tiganj. Kuvajte na jakoj vatri, zato je najbolje da se prethodno pripremite da vam bude pri ruci.

Prvo marinirajte meso, pošto treba da stoji u marinadi bar 20-30 minuta. Isecite meso na žilijen jednake veličine i prelijte sa 1-2 supene kašike ulja, 2-3 supene kašike skroba, 1 supenom kašikom soja sosa, biberom, prstohvatom soli, pola kašičice šećera, belim lukom u prahu. Dobro promešajte i ostavite u frižideru.

Skuvajte pripremljene nudle prema uputstvu na pakovanju. Osnovna pravila su da tre da ih stavite kad voda provri i obično oduzima 4-5minuta da se skuvaju, ali ih pre toga isecite na manje komade. Kuvane nudle izvadite iz vode i obilno prelijte susamovim uljem, to neće dozvoliti da se zalepe.

Isecite šargarepu, pečurke i paprike na žilijen (trakice isečene pod uglom), pazite da budu jednake veličine, da bi se ravnomerno ispržle i da bi ostale hrskave. Ljutu papriku isecite na krugoe, a luk na 4-5 komada.

Stavite 2-3 supene kašike ulje i ugrejte dobro na visokoj temperaturi. Stavite isečeno meso i pržite nekoliko minuta. Kad meso bude gotovo, izvadite ga iz masti i ostavite sa strane.

U ulje, u kome ste pržili meso stavite 1 kašičicu čilija, pola kašičice sitno iseckanog belog luka i đumbir. 20 sekundi kasnije stavite povrće, stavite tvrđe povrće prvo (šargarepu, papriku, luk).

Pošto se prži na veoma visokoj tempraturi, mešajte često i očekujte da se povrće kuva veoma beto. Kad procenite da je povrće gotovo, smanjite vatru, dodajte meso i nudle. Stavite 1-2 supene kašike soja sosa, 1 kašičicu ulje.

Testeninu servirajte dok je još topla.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar