Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pirinčane nudle sa piletinom i pečurkama

Pirinčane nudle sa piletinom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Pirinčane nudle sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
23/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Prijatno sa pirinčanim nudlama sa piletinom i pečurkama - fantastično ukusno ​"

Potrebni sastojci

  • pirinčane nudle - 100 g
  • piletina - 1 komad, file od grudi ili bataka
  • pečurke - 10 pečuraka
  • šargarepa - 1 komad, veća
  • mladi beli luk - 1 struk
  • mladi luk - 4 struka
  • soja sos - 5 - 6 kašika ili po ukusu
  • susamovo ulje - 2 kašike
  • limunska trava - 2 prstohvata, u prahu
  • đumbir - 1 prstohvat, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte vodu u šerpi, sklonite sa vatre i u nju stavite pirinčane nudle da se hidratizuju i nabubre.

Za to vreme očistite i sitno iseckajte mladi luk i beli luk. Ostavite perje luka ili deo njih.

Očistite i isecite pečurke i šargarepu - pečurke na kriške, a šargarepu na tanke štapiće.

Kuvajte piletinu dok ne omekša. Može da se peče ili prži sa povrćem, ali ja tako preferiram jer koristim i deo bujona od kuvanja.

Zagrejte vok tiganj sa susamovim uljem i prodinstajte, prvo minut, šargarepu, a zatim dodajte pečurke i kuvajte na jakoj vatri dok ne porumene, ali ostanu mekane. Na kraju stavite luk i beli luk, a posle minut sipajte soja sos, limunovu travu i đumbir.

Dobro promešajte i dodajte komade piletine, zatim nudle. Ulijte malo pilećeg bujona i kuvajte 2 minuta da se sve dobro izmeša.

Dodajte pera od luka (iseckana) i poslužite u dve posude nudle sa piletinom.

Prijatno sa pirinčanim nudlama sa piletinom i pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: