Način pripreme
Počinje se sa pripremom bujona.
Luk se nasecka na polumesece, a beli luk se usitni. Kineski kupus se nasecka na trake, podeljeni beli i zeleni deo. Pečurke se naseckaju na kriškice.
Na zagrejanom ulju se proprži luk sa prstohvatom soli otprilike 2-3 minute. Kada malo omekša, dodaje se beli luk i prstohvat đumbira. Ostavlja se na još 2-3 minute.
Nakon toga se dodaje soja sos, pirinčano sirće, miso masta, razmućena sa nekoliko kašika tople vode i karanfilića. Ostavlja se na slabijoj vatri na 2-3 minute dok deo tečnosti ne ispari.
Dodaju se pečurke i beli deo kupusa. Dinstaju se 3-4 minute dok ne omekšaju.
Dodaje se ljuta pasta i med u tečnost kod povrća i meša se da se dobro objedini. Dodaju se izmrvljeni bujoni i sipa se voda. Kada uzavri, smanjuje se ringla i ostavlja se da se kuva 7-10 minuta.
Kada prođe vreme za bujon, dodaju se i zeleni delovi kupusa, proverava se da li je slano i ako je sve u rernu, isključuje se ringla.
Za pripremanje povrća luk se nasecka na polumesece, paprika i kupusa na trake, a brokoli - podeljen na ružice.
U zagrejanom ulju se proprži luk otprilike 1-2 minute. Zatim tofu i pažljivo se proprži 2-4 minute pazeći da se ne izmrvi prilikom mešanja. Kada počne da se zapržava po nekim stranama, sipa se soja sos.
Onda se dodaje kupus, paprika i brokoli. Kuvaju se 5-7 minuta dok ne omekšaju.
Za to vreme se skuvaju nudle prema uputstvima na pakovanju. Nakon toga se cede i mešaju sa 1 supenom kašikom susamovog ulja da se ne zalepe. Ostavljaju se sa strane.
Na kraju se povrće začinjava belim lukom u prahu i nakon poslednjeg mešanje može da se skine sa ringle ako je dovoljno omekšalo, ali da ne bude previše mekano.
Za svaku porciju pirinčanih nudli se stavlja deo testenine, sipa se bujon sa kupusom i pečurkama i odozgo se dodaje deo povrća sa tofu sirom.
Pirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu sirom mogu da se pospu naseckanim mladim lukom i susamovim semenom.