Pečene tikvice sa mirođijom i topljenim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
02/03/2019
"Ne pržene, već pečene i ne sa kiselim mlekom, već sa topljenim sirom - kako da ne počistiš sam ceo tanjir?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano286
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kolutove. Posolite ih i ostavite da se ocede bar oko 20 minuta.

Kada im izađe suvišna voda svako parče potopite u brašno i izlupajte viljuškom.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje ili pleh, namažite uljem i poređajte parčiće. Pecite u zagrejanoj rerni dok se ne zarumeni.

Dok su još vruće pospite sa narendanim topljenim sirom, da vam bude lakše stavite ga na kratko u zamrzivač.

Začinite suvom mirođijom ili začinima po vašem izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar