Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Pečene tikvice sa parmezanom u rerni

Pečene tikvice sa parmezanom u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pečene tikvice sa parmezanom u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Lako se pripremaju i savršene su za predjelo ili vegetarijansko glavno jelo. Probajte!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • so
  • ulje - 2 kašike
  • kurkuma - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • narendani parmezan - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice za ovo jelo su isečene na relativno tanke kolutove.

Koristio sam različite boje tikvica za veći kontrast.

Kolutovi se ređaju u pleh obložen papirom za pečenje.

Tikvice se posole, poprskaju uljem, kurkumom i mlevenim biberom. Na svaku pospite rendani parmezan ili neku drugu vrstu tvrdog sira.

Pecite tikvice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok parmezan ne porumeni.

Lako se pripremaju i savršene su za lagano predjelo ili vegetarijansko glavno jelo. Probajte!

Za tikvice sa parmezanom pečene u rerni možete pripremiti i mlečni sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: