Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Frikase»Pečurke frikase sa bujonom od povrća

Pečurke frikase sa bujonom od povrća

Stela EmilovaStela Emilova
Početnik
14
Pečurke frikase sa bujonom od povrća
Fotografije: Stela Emilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Frikase kao čudo i za priču"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 kriška
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • maslac - 1 šoljica
  • brašno - 2 1/2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite i operite, ali ih nemojte seći. U njih dodajte šargarepu i celer, isečene na kockice, iseckani luk i biber po ukusu.

Sastojke prelijte posoljenom vodom, koja treba samo da ih pokrije. Kuvajte na umerenoj vatri, dok pečurke ne omekšaju, a nakon toga sve procedite da odvojite bujon, a pečurke nasecite na sitne komade.

U drugu posudu stavite maslac i dodajte brašno, dok se ne uprži do zlatne boje, a nakon toga dodajte deo bujona od povrća. Dodajte nasečene pečurke i kuvajte na tihoj vatri oko 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: