Način pripreme
Patlidžan se nasecka i posoli i ostavlja se da se odvoji gorak sok.
Luk, paprika i šargarepa, iseckani na kockice, se dinstaju u ulju 10 minuta.
Zatim se u tiganj stavljaju naseckana tikvica i patlidžan i kuvanje se nastavlja još 10 minuta.
Na kraju se dodaje naseckani paradajz. Začinjava se solju, prstohvatom šećera i alevom paprikom.
Dodaju se naseckani origano, peršun i mirođija. Ubrzo nakon toga se sipa i topli bujon od povrća.
Sočni ratatuj se dinsta na ringli dok ne bude polugotov. Raspoređuje se u posebne vatrostalne posude i zapeče se u rerni na otprilike 30 minuta.
Ratatuj sa bujonom od povrća se servira sa naseckanim peršunom i mirođijom.
Ako ste i vi fanovi francuske kuhinje, obavezno probajte i naše isprobane recepte za francuski gratin od krompira ili krem brule po klasičnom francuskom receptu.