Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Boršč»Boršč od povrća s bujonom od pečuraka

Boršč od povrća s bujonom od pečuraka

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Boršč od povrća s bujonom od pečuraka
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
11/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tradicionalno bogat ukus i aroma, koji će vas naterati da se oblizujete"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • cvekla - 1 komad
  • krompir - 1 - 2 komad
  • tikvica - 1 komad, manja
  • pečurke - 3 - 5 komada, sveže
  • bujon - 1 komad, od pečuraka
  • paradajz pire - 1 kašika
  • peršun - svež
  • biber
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • ulje - 2 - 3 kašike ili maslinovo ulje
  • beli luk - 1 čen
  • kisela pavlaka - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk i isečemo ga na sitno. Šargarepu i krompir oljuštimo i isečemo na kocke. Pečurke isečemo na kriške ili na sitno.

Cveklu i tikvicu ljuštimo i rendamo na krupno rende. U maslinovo ulje ili ulje (2-3 kašike) stavljamo luk i šargarepu. Nalivamo vodu i dinstamo dok ne ostanu na masnoći.

Kada počnu da se zapržavaju dodajemo pečurke, krompir, cveklu i tikvicu. Posipamo biber, mešamo nekoliko puta i nalivamo toplom vodom (1 litar ili više).

Dodajemo bujon od pečuraka, lovorov list i čen belog luka. Kuvamo borš dok ne bude gotovo povrće. Kada je skuvano dodajemo paradajz pire razređen s malo vode.

Dodajemo i isečen sveži peršun i kuvamo boršč još minut il dva. Možemo da dolijemo i još vode ako je neophodno.

Izvadimo lovorove listove iz boršča. Serviramo borš posut s još isečenog svežeg peršuna i kašikom kisele pavlake. Boršč je ukusan kako topao tako i ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: