Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Supa od krompira sa bujonom od povrća

Supa od krompira sa bujonom od povrća

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301523k
Supa od krompira sa bujonom od povrća
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Bogata jesenja supa zasićenog ukusa i neodoljivog mirisa"

Potrebni sastojci

  • za supu
  • krompir - 3 komada
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • paprike - 1/2 komada, žuta
  • paradajz - 1 komad
  • praziluk - 1/3 komada /od belog dela/
  • šargarepa - 1 komad
  • fida - 100 g
  • mast - 3 supene kašike, biljna
  • maslac - 1 supena kašika
  • peršun
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • za zapršku
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • za bujon od povrća
  • voda - 1 litar (filtrirana)
  • praziluk - preostali deo praziluka
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • paprike 1/2 komada, žuta
  • šargarepa - 1 komad
  • paškanat - 1 komad
  • peršun - drške peršuna i deo lista
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 5 - 6 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu jesenju supu od krompira, bogatu ukusima je potrebno da operemo svo povrće.

Prvo pripremamo bujon od povrća. U hladnu vodu stavljamo krupno isečeno povrće - praziluk, paškanat, paprike, peršun, začine. Kad voda provri, smanjujemo temperaturu i ostavljamo da se krčka 20 minuta.

Skidamo sa vatre, procedimo bujon i propremamo povrće za supu. Sitno isečemo beli deo praziluka, šargarepu i paprike. Paradajz krupnije izrendamo, a krompir sečemo na sitne kockice.

Ugrevamo šerpu sa biljnom mašću u kojoj dinstamo praziluk, šargarepu i paprike oko 10 minuta.

U njih dodajemo topao bujon od povrća i krompir. Začinimo solju, alevom paprikom i mlevenim biberom.

Ostavljamo da se kuva na tihoj vatri i nakon 15 minuta dodajemo paradajz i fidu. Pre nego što skinemo supu sa vatre zapržimo je umućenim žumancem i kiselim mlekom.

Na kraju posipamo sitno iseckanim svežim peršunom. Pre serviranja dodajemo kockcicu maslaca za raskoš.

Savet: Povrće iz proceđenog bujona stavite u blender. Dodajte 1 kuvani krompir, kockicu maslaca, 1 šolju svežeg mleka i začinite solju i biberom. Bićete očarani od mirisa ukusnog pirea od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: