Pirinač sa pečurkama i pilećim krilcama

04/03/2019
"Tobože obična krilca sa pirinčem, a izgledaju toliko ukusno, da nam dođe da poližemo ekran "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 6 komada, hladna
  • crvene paprike - 3 komada
  • luk - 1 komad
  • pečurke - 100 g, šampinjoni
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje za kafu
  • bujon - 1 komad, pileći, kockica
  • bujon - 3 šolje od kuvanih krilaca
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • čubar
  • kari
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber
  • maslac - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileća krilca i prelivamo vodom (4-5 šolja). Skuvamo, u početku kuvanja skidamo penu koja se stvara. Kuvamo oko 15 minuta.

Kuvana krilca izvadimo, a bujon sačuvamo za kuvanje. Pečurke očistimo, oljuštimo i sečemo na kriške, blanširamo u posoljenoj vodi. Izvadimo i ocedimo. U šerpu sipamo dve supene kašike ulja i 1 šolju za lafu od bujona.

Uključujemo ringlu i dodajemo krupnije isečen luk i paprike očišćene od drški i semenki. Sipamo i blanširamo pečurke i kad tečnost ispari, dodajemo oprani pirinač (1 i 1/2 šolje za kafu) i kravlji maslac (1 kašičicu).

Pospemo biberom, prstohvatom aleve paprike, prstohvatom čubra, kari po ukusu i sipamo bujon iz kuvanja krilaca (3 šolje). Izmrvimo i kockicu pilećeg bujona, dodajemo krilca i kuvamo jelo dok ne bude gotovo.

Posipamo isečenim peršunom nekoliko minuta pre nego što skinemo sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar