Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa sušenim vrganjima

Musaka sa sušenim vrganjima

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Musaka sa sušenim vrganjima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Jedna šaka sušenih vrganja će ovoj musaki dati pravi gurmanski ukus, ne verujete?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • sušeni vrganji - 100 g
  • mleveno meso - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun - 20 g
  • so - 10 g
  • aleva paprika - 10 g
  • čubar - 10 g
  • voda - 20 ml
  • voda - 300 ml
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • mleko - 30 ml
  • brašno - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, operemo i isečemo na male komade. Luk sitno isečemo.

Šargarepu isečemo na kockice. Sušene vrganje operemo dobro i ocedimo.

Izmrvimo mleveno meso. U odgovarajućoj posudi ugrevamo ulje, stavljamo luk i šargarepu. Dinstamo ih zajedno. Dodajemo izmrvljeno mleveno meso i pržimo dok se ne propržimo.

Dodajemo sve to u krompir. Pržimo i njih malo. Nakon toga dodajemo so, alevu papriku, čubar i vodu. Kuvamo još 15 minuta.

Sve to stavljamo u odgovarajuću pleh. Dodajemo i vrganje. Promešamo malo da potonu. Ako je potrebno dodajemo još malo vode. Pečemo u rerni na oko 160-180 stepeni 40 minuta ili dok krompir ne postane dovoljno mek.

Pripremamo preliv na sledeći način: Zajedno mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu od jaja, kiselog mleka, svežeg mleka, brašna i sode bikarbone. Homogenu smesu razlivamo nekoliko minuta pre nego što izvadimo gotovo jelo iz rerne.

Kad preliv bude pečen, izrendamo kačkavalj odozgo i vratimo u isključenu, ali toplu rernu, da se kačkavalj rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: