Način pripreme
Priprema ćuftica:
Skuvamo krompir, nakon toga oljuštimo i ostavljamo da se dobro ohlade, ako je krompir previše topa, ćuftice će se raspasti. Nakon toga izrendamo krompir u posudu, dodajemo rendani luk, dodajemo i 2 jajeta /ostala 3 ostavljamo za valjanje/, izmrvimo i sir i na kraju stavljamo začine po ukusu.
Sve dobro pomešamo i od dobijene smese pravimo ćuftice srednje veličine.
Ugrevamo ulje na vatri. Počinjemo da oblikujemo ćuftice, jednu po jednu stavljamo redom u brašno, jaja i prezle i pržimo dok ne budu gotove sa obe strane.
Priprema sosa:
U posudu stavljamo kiselo mleko, u njega dodajemo majonez i beli luk u prahu, može i glavica belog luka ili čen, zavisi od ukusa /ko koliko voli/ i na kraju dodajemo so po ukusu. Sve dobro promešamo žicom.