Način pripreme
Razbijte jaja i odvojte belanca od žumanaca. Dodajte šolju šećera u belanca i umutite u čvrst sneg.
Dodajte pola šolje šećera u žumanca i umutite i njih.
Pažljivo ujedinite smese od jaja i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte odozdo na gore smesu i sipajte je u posudu za pečenje sa prstenom koji se skida, na čije ste dno stavili papir za pečenje.
Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Ohladite koru i sklonite papir. Isecite koru horizontalno po sredini, da se dobiju dve.
Skuvajte sirup sa pola šolje šećera i šoljom vode. Kore prelijte sirupom.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi da nabubri i rastopite ga ba vodenoj pari.
Dodajte ga u kiselu pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i umutite mikserom dok se smesa ne homogenizuje.
Namažite kore kremom, stavite po sredini voće i toping i oblikujte tortu.
Odozgo završite ponovo voćem i topingom.
Ohladite tortu nekoliko sati pre serviranja.