Sveža torta sa šumskim voćem

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
08/03/2019
"Parče torte sa šumskim voćem je sve što nam je potrebno danas "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 1 kg
  • želatin - 2 komada
  • zamrznuto voće - kupine, jagode, trešnje, borovnice
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • toping - od šumskog voća
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja i odvojte belanca od žumanaca. Dodajte šolju šećera u belanca i umutite u čvrst sneg.

Dodajte pola šolje šećera u žumanca i umutite i njih.

Pažljivo ujedinite smese od jaja i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte odozdo na gore smesu i sipajte je u posudu za pečenje sa prstenom koji se skida, na čije ste dno stavili papir za pečenje.

Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Ohladite koru i sklonite papir. Isecite koru horizontalno po sredini, da se dobiju dve.

Skuvajte sirup sa pola šolje šećera i šoljom vode. Kore prelijte sirupom.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi da nabubri i rastopite ga ba vodenoj pari.

Dodajte ga u kiselu pavlaku zajedno sa šećerom u prahu i umutite mikserom dok se smesa ne homogenizuje.

Namažite kore kremom, stavite po sredini voće i toping i oblikujte tortu.

Odozgo završite ponovo voćem i topingom.

Ohladite tortu nekoliko sati pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar