Način pripreme
Lisnato testo se seče na četiri pravougaona parčeta i peće se na papiru za pečenje na 200 stepeni dok ne postane zlatasto, oko 15 minuta. Četvrta kora se pretvara u mrvice za garniranje sa strane.
Krem Napoleon se skuva sa svežim mlekom i četiri kašike šećera dok se ne zgusne i na kraju se dodaje maslac. Ostavlja se da se ohladi.
Pavlaka se ohladi u frižideru i muti se u tvrd sneg, odvaja se malo za ukras, a drugi deo se meša sa pudingom.
Voće se pasira i stavlja sa šećerom na ringlu na 5-10 minuta, posle se blago ohladi. Dodaje se u njih rastvoren i istopljen želatin. Meša se dobro i blago se ohladi.
U odgovarajuću podlogu se stavlja lisnata kora, krem, kora, krem, kora i sa strane se maže svuda kremom naša Napoleon torta.
Posipa se mrvicama od nalomljene kore. Po krajevima se pomoću šprica pravi ivica od pavlake.
U sredinu se sipa voćni žele.
Torta Napoleon sa šumskim voćem se stavlja u frižider na jednu noć.