Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Brza torta sa šumskim voćem

Brza torta sa šumskim voćem

Brza torta sa šumskim voćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Sa malo mašte i mmogu ljubavi dobijaju se najbolji dezerti Probajte ovu torticu i ostaćete očarani"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 4 komada (2 bele i 2 kakao)
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • tečna pavlaka - 400 ml
  • želatin - 2 komada
  • šećer - 5 kašika
  • maline
  • borovnice
  • jagode
  • toping - od šumskog voća
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Šećeru dodajte 200 ml vode i stavite da provri na ringli dok se ne dobije šećerni sirup.

Umutite slatku pavlaku u gust krem pomoću miksera. Umutite i tečnu pavlaku u vazdušast krem.

Pomešajte dva krema i mešajte dok ne postanu homogeni. Rastvorite jedan paketić želatina sa hladnom vodom. Nakon što želatin nabubri, zagrejte ga na vodenoj pari, ali ne da provri. Dodajte želatin u krem od pavlake.

Stavite jednu koru u odgovarajući tanjir. Sirupirajte blago šećernim sirupom. Namažite obilno kremom. Pospite šumskim voćem.

Stavite drugu koru i radite na isti način dok se ne istroše sastojci. Odozgo završite kremom. Zagladite krem sa svih strana i oblikujte tortu.

Pospite sopljašnji deo torte čokoladnim mrvicama.

Garnirajte sočnim šumskim voćem. Prelijte topingom od šumskog voća, a skroz odozgo rastvorenim želatinom, pripremljen na način prethodno opisan. Ohladite 4-5 sati pre konzumacije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: