Način pripreme
U posudu sipamo belo brašno, dodajemo brašno od spelte i so. Viljuškom dobro promešamo da se brašno pomeša. U čašu kiselog mleka dodajemo prašak za pecivo i promešamo dok ne nadođe.
Sipamo kiselo mleko u posudi, promešamo dok ne dobijemo loptu od testa i stavljamo u frižider na 10-15 minuta da se stegne i da se ne lepi. Ako je potrebno dodajemo 1-2 supene kašike kiselog mleka da dobijemo testo.
Pripremamo nadev tako što pomešamo kravlji sir, plavi sir i rendani kačkavalj.
Testo podelimo na 5 delova. Rukama oblikujemo malu pogaču, odozgo stavljamo bogato od nadeva i učvrtimo ivice da se stvori lopta.
Na namazanoj foliji razvučemo oklagijom, posutom brašno da se ne lepi ili između dva sloja folije, rub pogače treba da bude odozgo.
Ugrevamo gril tiganj namazan uljem, ali može i na suvom. Pečemo ih sa obe strane dok ne porumene.
Serviramo tople sa povrćem. Jedinstvenog ukusa, jedu se u svako doba!