Ćuftice sa kuvanim pirinčem i sosom od paradajza

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
08/03/2019
"Uveravamo vas da će se pojesti do poslednje ukusne kapljice paradajz sosa - probajte i uverićete se i sami "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • ulje - za prženje
  • biber
  • origano
  • so
  • za sos od paradajza
  • paradajz pire - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • voda - 2 kašike
  • biber - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo pirinač. Stavljamo ga u šerpu zajedno sa šoljom vode i malo soli. Nakon što provri kuvamo ga 8 minuta, nakon čega još 2 na laganoj vatri i sklanjamo. Zamesimo mleveno meso sa začinima i oblikujemo ćuftice.

Pržimo ih u zagrejanoj masnoći. U manju šerpu stavljamo paradajz pire, so, šećer, ulje, biber, alevu papriku i voda. Promešamo i stavljamo na ringlu. Kada počnu da se stvaraju mehurići - sklanjamo.

U tanjir stavljamo 2-3 pržene ćuftice, pirinač začinjen solju i biberom i paradaju sos pored njih. Posipamo origanom ili drugim zelenim začinom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar