Slatko- slani fusili preliveni svežim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
10/03/2019
"Em slatko, em slano, ali pre svega veoma ukusno i aromatično "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • fusili - 1 pakovanje
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • sir - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 800 ml
  • slatko od smokvi - 1 tegla
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo makarone da se skuvaju u posudi u koju smo unapred stavili vodu sa solju. Kuvamo ih dok ne bude potpuno gotovo.

Vadimo, operemo ih hladnom vodom da se ne polepe jedna za drugu i odmah stavljamo maslac uz neprestano mešanje, da može da se istopi. Izmrvljeni sir takođe stavljamo preko makarona.

Za to vreme umutimo 3 jaja sa šoljom šećera, dodajemo i mleko u tankom mlazu. Meša se.

U podmazanu posudu za pečenje sipamo makarone i u njih smesu od mleka sa jajima. Drvenom špatulom dobro promešamo.

Desert se stavlja da se peče na 180 stepeni, dok makarone ne porumene.

Nakon što izvadimo slatkiš iz rerne, posipamo ga šećerom u prahu i stavljamo jednu smokvu odozgo.

Po želji posuda se vadi i posipa se sa nekoliko kašika šećera i vraća se nazad u rerni da se karamelizuje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar