Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Slatko- slani fusili preliveni svežim mlekom

Slatko- slani fusili preliveni svežim mlekom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Slatko- slani fusili preliveni svežim mlekom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
7
"Em slatko, em slano, ali pre svega veoma ukusno i aromatično"

Potrebni sastojci

  • fusili - 1 pakovanje
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • sir - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 800 ml
  • slatko od smokvi - 1 tegla
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo makarone da se skuvaju u posudi u koju smo unapred stavili vodu sa solju. Kuvamo ih dok ne bude potpuno gotovo.

Vadimo, operemo ih hladnom vodom da se ne polepe jedna za drugu i odmah stavljamo maslac uz neprestano mešanje, da može da se istopi. Izmrvljeni sir takođe stavljamo preko makarona.

Za to vreme umutimo 3 jaja sa šoljom šećera, dodajemo i mleko u tankom mlazu. Meša se.

U podmazanu posudu za pečenje sipamo makarone i u njih smesu od mleka sa jajima. Drvenom špatulom dobro promešamo.

Desert se stavlja da se peče na 180 stepeni, dok makarone ne porumene.

Nakon što izvadimo slatkiš iz rerne, posipamo ga šećerom u prahu i stavljamo jednu smokvu odozgo.

Po želji posuda se vadi i posipa se sa nekoliko kašika šećera i vraća se nazad u rerni da se karamelizuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: