Posne sarme u mikrotalasnoj peći

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
12/03/2019
"Želite li da napravimo duplo ukusnije sarme od babinih, za duplo kraće vreme "
Priprema30 min.
Kuvanje16 min.
Ukupno46 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 8 listova
  • skuvani pirinač - 250 g
  • ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad
  • vruća voda - 100 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečeni na sitno luk i šargarepa se izdinstaju u masnoći 3-4 minuta na 100 posto jačine mikrotalasne i začinjavaju se solju i biberom. Dodaje se pirinač.

Smesa napravljena na taj način se raspoređuje preko listova kupusa i oni se uvijaju.

Sarme se poređaju u posudu za pečenje i prelivaju se vrućom vodom. Posuda za pečenje se poklapa. Peče se 11-12 minuta na 100 posto jačine.

Na pola vremena za spremanje sarme se okreću. Ostavljaju se da odstoje deset minuta i serviraju se.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar