Kuvane posne sarme

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
15/12/2017
"Ne treba vam rerna da pripremite raskošne posne sarme, evo i tačnog recepta za njih "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 402
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i praziluk, posolimo ih s malo soli.

Izgnječimo rukom da dve vrste luka mogu da upiju samu so.

Očistimo i operemo pirinač i dodajemo gau luk, kad dodajemo i paradajz koji smo isekli na sitno kao i začine.

Dobro promešamo.

Počinjemo da čistimo debele žile listova kupusa i ostavljamo ih sa strane.

Na svaki list kupusa stavljamo nadev i uvijamo.

U šerpu na dno stavljamo listove kupusa, tako da zauzmu celo dno.

Poređamo sarme, a skroz odozgo ih pritiskamo tanjirom. Prelivamo toplom vodom i sokom od kupusa.

Stavljamo na ringlu i kuvamo oko sat vremena.

Serviramo u tanjiru kad ocedimo od bujona.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar