Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća krilca sa bulgurom i pečurkama

Pileća krilca sa bulgurom i pečurkama

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Pileća krilca sa bulgurom i pečurkama
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Krhko pileće meso u interesantnoj kombinaciji sa bulgurom i pečurkama. Probajte ovaj sjajan predlog"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 tacna
  • luk - 1/2 glavice, crni
  • pečurke - 15 komada, male
  • bulgur - 200 g
  • so
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca stavite u masnoću da se zaprže lagano sa obe strane. Za to vreme isecite pečurke i luk i dodajte ih u već zapržena krilca.

Mešajte 3-4 minuta dok i ona ne budu gotova i sipajte šolju i po tople vode. Nakon oko 5 minuta dodajte i bulgur. Pospite jelo začinima po svom ukusu i ostavite na ringli smanjujući joj jačinu na pola.

Nadgledajte jelo i mešajte ga s vremena na vreme, da bulgur ne zagori odozdo. Ako voda uvri, a on još nije gotov, možete da dolijete još pola šolje vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: