Način pripreme
Isecite meso na komade srednje veličine, da svi budu približno isti. Pospite ga biberom, nemojte soliti. So će izbaciti sve sokove, a cilj je da bude krto i sočno.
Ugrejte maslinovo ulje u dubokom (vok) tiganju i stavite meso da se prži dok ne dobije zlanu boju, periodično mešajte i okrećite sa svih strana.
U posudu stavite kečap - koristite kvalitetan kečap, skuplji je, ali ukus je važan. U kečap dodajte šećer, med, so, pirinčano sirće i vodu.
Sve mešajte žicom dok se ne dobije homogena smesa. Kad se meso isprži ravnomerno i kad ga probate je sočno i krto, izvadite g iz tiganja i stavite na tanjir sa papirom za pečenje da se ocedi višak masti.
Izvadite masnoću iz tiganja i u njega stavite smesu za sos. Kuvajte na jakoj vatri, nakon nekoliko minuta će početi da krčka i da bude gust, onda stavite komadiće mesa i mešajte da se začini.
Skinite sa vatre. Servirajte meso sa prilogom pirinča ili pirea.