Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Komadići svinjetine sa slatko-kiselim sosom

Komadići svinjetine sa slatko-kiselim sosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Komadići svinjetine sa slatko-kiselim sosom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ima nešto magično u kombinaciji svinjskog mesa i slatko-kiselog sosa, zato je neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, plećka ili vrat
  • biber
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • za sos
  • kečap - 8 supenih kašika (kvalitetan)
  • sirće - 4 supene kašike, pirinčano ili jabukovo
  • šećer - 4 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade srednje veličine, da svi budu približno isti. Pospite ga biberom, nemojte soliti. So će izbaciti sve sokove, a cilj je da bude krto i sočno.

Ugrejte maslinovo ulje u dubokom (vok) tiganju i stavite meso da se prži dok ne dobije zlanu boju, periodično mešajte i okrećite sa svih strana.

U posudu stavite kečap - koristite kvalitetan kečap, skuplji je, ali ukus je važan. U kečap dodajte šećer, med, so, pirinčano sirće i vodu.

Sve mešajte žicom dok se ne dobije homogena smesa. Kad se meso isprži ravnomerno i kad ga probate je sočno i krto, izvadite g iz tiganja i stavite na tanjir sa papirom za pečenje da se ocedi višak masti.

Izvadite masnoću iz tiganja i u njega stavite smesu za sos. Kuvajte na jakoj vatri, nakon nekoliko minuta će početi da krčka i da bude gust, onda stavite komadiće mesa i mešajte da se začini.

Skinite sa vatre. Servirajte meso sa prilogom pirinča ili pirea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: