Način pripreme
Skuvamo pasulj. Nakon što bude gotov, začinimo ga solju, nekoliko kapi soka od limuna i malo ulja.
Oljuštimo i operemo šest glavica luka. Isečemo na krugove debljine 4 mm. U tiganj stavljamo malo ulja, nakon što se ugreje prebacujemo gotove isečene kolutove.
Pečemo ih, često mešamo dok ne dobije luk lepu boju i dok ne omekša, dodajemo malo soli i kurkumu. Nakon toga skidamo sa vatre i ostavljamo sa strane.
Svinjetinu isečemo na tanke trake. Začinimo solju, biberom, nekoliko kapljica limunovog soka i kuminom.
U odgovarajući kalup stavljamo brašno gde ćemo uvaljati svinjski žilijen. Ugrevamo malo masnoće i pržimo dok ne dobije narandžastu boju.
Kad bude gotovo vadimo i stavljamo na nekoliko minuta na ubrus da se ocedi višak masti.
Prilikom serviranja prvo u tanjire poređamo pečeni luk sa kurkumom, preko njega kuvan i začinjen pasulja i na kraju komadiće.
Komadići svinjetine sa kriškama luka i pasuljem su gotove.