Način pripreme
Prosejemo brašno i unutra stavljamo suvi kvasac i promešamo. Pravimo udubljenje unutra i stavljamo jaje, margarin, po 1 prstohvat soli i 1 prstohvat šećera. Dodajemo sveže mleko i zamesimo meko testo.
Pospemo brašno radnu površinu i oblikujemo testo. Namažemo posudu sa malo ulja i namažemo testo. Pokrivamo ga na toplom da nadođe dok se ne udvostruči. Kad nadođe, bude mnogo mekano. Delimo ga na dva dela.
Od svakog dela pravimo loptu i razvlačimo oklagijom. Pospemo brašnom radnu površinu i razvlačimo jedan po jedan pravougaonik. Namžemo svaki paradajz pireom malom kašikom. Rasporedimo na dva dela sir i posipamo odozgo.
Isečemo krastavčiće i viršle na male komade. Stavljamo po pola krastavčića i pola viršle. Uvijamo u rolat dobro. Sečemo na trouglove, oko 10 komada. Takođe i sa drugim delom testa.
Poređamo trouglove jedan pored drugog u pleh, obložen papirom za pečenje. Mažemo umućenim žumancem sa uljem i posipamo susamom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Neka vam je slatko!