Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Trouglići sa viršlama, krastavčićima i sirom

Trouglići sa viršlama, krastavčićima i sirom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Trouglići sa viršlama, krastavčićima i sirom
Fotografije: Mariana
1 / 2
13/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Odličan doručak za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • kvasac - ½ kesice od 7 g, suv
  • sveže mleko - 120 ml
  • jaja - 1 komad, malo
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • margarin - 1 supena kašika
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • susam - za posipanje
  • žumance - sa 1 supenom kašikom ulja za premazivanje
  • viršle - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 3 komada, mali
  • sir - 1 šolja, izmrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno i unutra stavljamo suvi kvasac i promešamo. Pravimo udubljenje unutra i stavljamo jaje, margarin, po 1 prstohvat soli i 1 prstohvat šećera. Dodajemo sveže mleko i zamesimo meko testo.

Pospemo brašno radnu površinu i oblikujemo testo. Namažemo posudu sa malo ulja i namažemo testo. Pokrivamo ga na toplom da nadođe dok se ne udvostruči. Kad nadođe, bude mnogo mekano. Delimo ga na dva dela.

Od svakog dela pravimo loptu i razvlačimo oklagijom. Pospemo brašnom radnu površinu i razvlačimo jedan po jedan pravougaonik. Namžemo svaki paradajz pireom malom kašikom. Rasporedimo na dva dela sir i posipamo odozgo.

Isečemo krastavčiće i viršle na male komade. Stavljamo po pola krastavčića i pola viršle. Uvijamo u rolat dobro. Sečemo na trouglove, oko 10 komada. Takođe i sa drugim delom testa.

Poređamo trouglove jedan pored drugog u pleh, obložen papirom za pečenje. Mažemo umućenim žumancem sa uljem i posipamo susamom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: