Način pripreme
Pile operemo, stavljamo u šerpu, prelivamo vodom i stavljamo na ringlu da provri. Prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo da se kuva zajedno sa kupusom isečenim na sitno i očišćenim, šargarepom narendanom na krupno. Kuvamo dok meso ne omekša.
Izvadimo skuvano pileće meso iz supe, odvojimo od kosti, isečemo na komadiće i ponovo vraćamo u kipuću supu. Začinjavamo biberom i solju po ukusu.
U odvojenu posudu - tiganj, stavljamo sitno isečen luk da se isprži/izdinsta u ulju (2-3 kašike), maslacu (20-30 g) i malo vode. Kada ostane na masnoći posipamo brašno (1 kašika) i zapržimo dok mešamo.
Razređujemo zapršku bujonom od supe i sipamo u kipuću supu uz neprestano mešanje. Sipamo i sveže mleko (200 ml). Dodajemo isečen svež peršun i kuvamo supu još nekoliko minuta.
Ako je neophodno i za gustinu koju volite možete da dolijete toplu vodu.