Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa kupusom

Pileća supa sa kupusom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pileća supa sa kupusom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dodajte u omiljenu pileću supicu i malo svežeg kupusa - za raskoš"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada, ohlađeno
  • sveži kupus - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 20 - 30 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile operemo, stavljamo u šerpu, prelivamo vodom i stavljamo na ringlu da provri. Prosipamo vodu i sipamo čistu toplu vodu. Stavljamo da se kuva zajedno sa kupusom isečenim na sitno i očišćenim, šargarepom narendanom na krupno. Kuvamo dok meso ne omekša.

Izvadimo skuvano pileće meso iz supe, odvojimo od kosti, isečemo na komadiće i ponovo vraćamo u kipuću supu. Začinjavamo biberom i solju po ukusu.

U odvojenu posudu - tiganj, stavljamo sitno isečen luk da se isprži/izdinsta u ulju (2-3 kašike), maslacu (20-30 g) i malo vode. Kada ostane na masnoći posipamo brašno (1 kašika) i zapržimo dok mešamo.

Razređujemo zapršku bujonom od supe i sipamo u kipuću supu uz neprestano mešanje. Sipamo i sveže mleko (200 ml). Dodajemo isečen svež peršun i kuvamo supu još nekoliko minuta.

Ako je neophodno i za gustinu koju volite možete da dolijete toplu vodu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: