Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana Riba»Dinstani šaran u pivu

Dinstani šaran u pivu

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Dinstani šaran u pivu1 / 2
14/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Šaran je najukusniji kad se dinsta pivom, a služi sa vinom. Uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 2 kg
  • ulje - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 kriška
  • prezle - 4 kašike
  • pivo - 1 litar
  • biber - po želji
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na porcije prethodno očišćenog i opranog šarana.

U šerpi ispržite kolutiće luka i sitno iseckani celer.

Posipajte preko prezle i poređajte komade šarana. Začinite biberom i lovorovim listom.

Prelijte pivom i kuvajte sve dok ne proključa. Smanjite vatru i dinstajte 15 minuta.

Izvadite ribu u tanjir. Uklonite lovorov list.

Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: