Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa krompirom, dinstani u tamnom pivu

Svinjski kotleti sa krompirom, dinstani u tamnom pivu

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Svinjski kotleti sa krompirom, dinstani u tamnom pivu
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
31/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Kada je čak i meso pripremljeno sa pivom, kako da ga ne jedeš sa zadovoljstvom... i još piva, razume se"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 kašičica, narendan
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašilica, suv
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • pivo - 300 ml, tamno
  • voda - 200 ml
  • krompir - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kotlete i posolite ih. Poređajte ih u posudu za pečenje i pospite začinima. Ostavite ih da odstoje tako oko 1 sat.

Isecite šaragrepu na veoma sitne kocke, luk - na ivice, a celer narendajte na rende.

Tako pripremljeno povrće rasporedite preko kotleta, a nakon toga dodajte ulja, maslac, pivo i toplu vodu.

Pokrijte posudu za pečenje folijom i stavite je u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 80 minuta.

Oljuštite krompir i isecite ga na ivice po dužini. Posolite ga.

Izvadite posudu, sklonite foliju, okrenite kotlete i rasporedite krompir između njih.

Ako je neophodno dolijte još malo tople vode i vratite posudu u rernu, ovaj put bez folije.

Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 40 minuta dok krompir ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: