Domaće tulumbe

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
27/03/2019
"Ukusnije od domaćih tulumbi, tačnije od ovih, nećete naći "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 1 l, kipuća
  • maslac - 125 g
  • so - 1 prstohvat
  • vinska kiselina - vrh noža
  • brašno - 250 g
  • jaja - 7 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U kipuću vodu stavite maslac i dodajte prstohvat soli i vinsku kiselinu.

Sipajte u tankom i ravnomernom mlazu brašno, neprestano mešajući - mešajte veoma brzo drvenom kašikom.

Čim testo počne da se odvaja od posude, sklonite sa vatre, ali mešajte dok se ne ohladi.

Polako dodate, uz neprestano mešanje, jedno po jedno jaje, a posle svakog dobro umutite.

Pomoću šprica napravite štapiće, duge oko 8 cm. U zagrejano ulje stavljajte tulumbe. Ulje ne bi trebalo da bude previše zagrejano. Odvojte tulumbe jednu od druge pomoću noža, koji ste prethodno potopili u ulje.

Domaće tulumbe pržite dok ne porumene, a ond aih izvadite na ubrus. Poređajte ih u tanjir, jednu do druge, ali nikako ih nemojte stavljati jednu preko druge, jer su šuplje i mogu da splasnu.

Kada se ohlade, prelijte ih hladnim sirupom od šećera - nemojte ih prelivati vrućim sirupom, da ne bi splasnule. Po želji, možete ih posipati samo šećerom u prahu.

Od istog testa možete napraviti i eklere, berlinske kugle, itd.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar