Način pripreme
Rastvorite kvasac sa šećerom u pola šolje mlake vode.
U posudi prosejte brašno. Dodajte so, rastvoreni kvasac i preostalu mlaku vodu po malo i zamesite testo za oko 10-15 minuta.
Oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.
Podelite testo na 6 delova. Razvucite svako parče da bude širine 8-9 cm oklagijom. Podignite i uvitje ivice, oblikujte ivice po dužini. Da dobijete čamce od testa.
Ostavite da stoji još 15 minuta. Pomešajte sir i rendani kačkavalj u posudi, dodjate biber i jaje. Mešajte dok smesa ne postane homogena.
Rastopite maslac. Namažite unutršnjost pidea četkom i ravnomerno raspordite nadev.
Namžite umućeno žumanca po ivicama i pecite pide bez mesa u rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnobraon boju.
Pre serviranja pospite svežim peršunom Pide sa sirom, kačkavaljem i jajetom.
Komentari