Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Teodora StefanovaTeodora Stefanova
Početnik
244
Brzi pečeni pasulj iz konzerve
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nemojte reći babi, ali otkrili smo kako da napravimo ukusan pasulj kao njen za samo 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 4 konzerve
  • paradajz pire - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica, isečen na sitno
  • šargarepa - 1 komad, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, zelena, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, crvena, isečena na sitno
  • peršun
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo maslinovo ulje (može i ulje) u dubokom tiganju. Zapržimo luk, šargarepu i paprike. Nakon što omekšaju dodajemo alevu papriku i paradajz pire.

Promešamo dobro. Dodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo.

Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode.

Promešamo i zapečemo dok se ne formira blaga korica. Pri serviranju posipamo usitnjenim peršunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: