Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija od paradajza sa rebarcima i dodacima

Janija od paradajza sa rebarcima i dodacima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k329
Janija od paradajza sa rebarcima i dodacima
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
16/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Volimo janiju od paradajza, posebno kada u njoj ima krtih rebara"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 g
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 1 konzerva
  • luk - 2 velike glavice
  • praziluk - 2 struka
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • biber - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika, puna
  • šećer - 1 kašičica
  • masline - 1 šaka
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isečemo na komade oko 3 cm, stavljamo ih u pleh sa malo masti i posipamo solju po ukusu. Uvijemo pleh aluminijumskom folijom i pečemo oko sat vremena dok ne bude gotovo.

Posebno ugrejemo ulje i dodajemo isečeni luk i praziluk na ivice, pržimo oko 3 minuta dok ne omekša.

Dodajemo brašno i pržimo, dodajemo alevu papriku, promešamo 2-3 puta i sipamo konzervu paradajza. Dodajemo biber, lovorov list, šećer i promešamo, ostavljamo da vri dok se ne zgusne.

Dodajemo pečena rebra i promešamo. Oblikujemo 4 gnezda u jelu i razbijemo po jedno jaje, oko njih rasporedimo masline.

Zatvorimo poklopac tiganja i kuvamo 3 do 5 minuta dok jaja ne budu po vašoj želji, serviramo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: