Rižoto sa mariniranim sušenim paradajzom, piletinom i spanaćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
16/03/2019
"Ako iz kuhinje dolazi božanstvena aroma, znači da neko tamo priprema rižoto sa mariniranim sušenim paradajzom, piletinom i spanaćem "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ili šerpi zagrevamo maslinovo ulje (ja korsitim maslinovo ulje iz mariniranog paradajza, ali nije problem i da nije odatle), nakon čega zapržimo 4-5 minuta u njemu sitno isečen luk, beli luk i pileće meso.

Posle dodajemo usitnjiene pečurke i začinjavamo biberom. Ponovo zapržimo na kratko i dodajemo pirinač.

Promešamo i nastavljamo prženje dok pirinač ne postane staklast. Nakon toga prelivamo sa vrelim bujonom, promešamo i dodajemo opran i na ivice isečen spanać i kukuruz.

Začinjavamo solju i ostavljamo da se krčka na laganoj vatri - dok se ne dobije željena konzistencija (pirinač treba da bude prekuvan). Malo pre nego što je gotovo, dodajemo i na male parčiće isečen mariniran sušeni paradajz.

Pri posluživanju serviramo posuto narendanim kačkavaljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar