Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa sajderom od jabuka

Svinjski kotleti sa sajderom od jabuka

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Svinjski kotleti sa sajderom od jabuka
Fotografije: Hrana za Dushata
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Jedinstvena kombinacija koja će vas očarati punim ukusom i neodoljivim mirisom"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 3 - 4 komada
  • sajder od jabuka - 330 ml
  • jabuke - 3 - 4 komada
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • matičnjak - 2 - 3 struka
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na kriške i iseckajte beli luk.

Odvojite kotlete od kostiju i očistite žilice. Napravite proreze po liniji gde je bila kost da se meso ne savije prilikom pečenja. Začinite solju i biberom. Ugrejte ulje u tiganju i pecite kotlete po 4-5 minuta sa svake strane.

Oljuštite jabuke i isecite ih na kriške. Izvadite kotlete iz tiganja. U isti tiganj dodajte još jednu supenu kašiku masti i dinstajte luk unutra i beli luk 2-3 minuta. Nakon toga dodajte i jabuke u tiganj.

Isecite matičnjak na fine trakice i dodajte. Kad povrće omekpa, vratite kotlete u tiganj. Sipajte sajder. Ostavite da alkohol ispari i da se tečnost redukuje. Na kraju dodajte maslac da sos učinite gušćim. Jelo kuvajte još 5-6 minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: