Način pripreme
1. Odaberemo svinjske kotlete debljine 1.5 cm. Stavljamo ih u posudu i dobro natrljamo solju (1 kašičica, ne više). Pospemo polovinom maslinovog ulja i polovinom piva i dobro promešamo.
2. Luk sečemo na deblji polumesec i rasporedimo između svakog parčeta mesa. On će služiti samo da pusti malo miris i da da ukus šniclama. Stavljamo ih u frižider na 24 sata.
3. Izvadimo meso sa marinadom iz frižidera bar 30 minuta pre nego što počnemo sa kuvanjem, da bude na sobnoj temperaturi.
4. Poređamo kolenice u mali pleh, zajedno sa delom marinade i pospemo odozogo preostalim pivom i maslinomvim uljem (pivo ne treba da bude hladno).
Stavljamo u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta, a nakon toga pojačamo do 200 stepeni i pečemo dok ne dobije lepu boju, ne više od 10 minuta. Ovo meso lako može da se isuši, zato ne preporučujem da ga prepečete.
5. Kad izvadite iz rerne pokrijte pleh krpom ili aluminijumskom folijom i izrendajte parmezan, a halapenjo paparike isecite na krugove - one će dati savršen pikantni završetak.
6. Servirajte kolenice tople, posute parmezanom i ukrašene krugovima paprike. Soso od pečenja je takođe neverovatno ukusan i možete i njega sipati na tanjir.
Prijatno!