Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zečetina u mleku u rerni

Zečetina u mleku u rerni

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
3110294
Zečetina u mleku u rerni
Fotografije: K.Georgieva
7 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Razume se da je ukusno, kako da ne bude čarobno ukusno kada mi preporučujemo recept"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, domaći
  • univerzalni začin - 1 pakovanje, začin za roštilj
  • beli luk u prahu - 1 pakovanje
  • smesa za pohovanje - 1 pakovanje, gotova
  • sveže mleko - 1 šolja
  • praziluk - 1/2 struka ili 1 glavica, crni luk
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U tanjiru se pomešaju začin za roštilj, beli luk u prahu i gotovu smesu za pohovanje. Gotov poh može da se zameni jednakim količinama brašna i prezli i namrvljenog kornflejksa.

Zec se opere dobro i iseče na porcije. Svako parče se uvalja dobro u poh i zaprži se dok ne postane zlatasto u zagrejanom ulju. Nakon toga se poređaju u odgovarajuću posudu za pečenje.

Praziluk i luk se iseku na sitno i zaprže u istom tiganju od prženja zečetine. Nakon toga u njega se dodaje sveže mleko i so po ukusu. Kada mleko provri tiganj se sklanja s ringle i sos se sipa u zečetinu.

Posuda za pečenje se pokriva folijom i jelo se peče na 170-180 stepeni oko 2 sata. Lagano pečenje čini meso krhkijim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: