Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Jagnjeća džigerica u mleku

Jagnjeća džigerica u mleku

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
16424387452
Jagnjeća džigerica u mleku
Fotografije: Anita
1 / 3
24/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ako nas pitate, ovo je savršen recept za jagnjeću džigericu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 1 kg
  • mleko - 1 l
  • so - po ukusu
  • beli luk u granulama - 20 g
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću džigericu iseći na šnite ili na parčad željene veličine i preliti mlekom da je potpuno prekrije.

Tako pripremljenu džigericu ostaviti u frižideru sat vremena da odstoji.

Džigericu ocediti, posoliti i začiniti belim lukom u granulama pa pržiti na ulju na srednjoj temperaturi.

Kada je džigerica pržena, preliti sa 100ml mleka(ne onog u kome je stajala) i pojačati vatru pa pržiti još deset minuta.

Jagnjeću džigericu u mleku poslužiti uz salatu, predlažem paprike punjene kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: