Dimljena haringa sa sosom od jabuka

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
14/05/2019
"Tajna je u sosu, a kombinacija je neopisivo ukusna "
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - 2 komada
  • so
  • tečni dim - 50 ml
  • jabuke - 2 komada
  • jabukovo sirće - 3 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu dobro očistimo. Možemo je iseći po sredini ili da je isečemo na filee. Natrljamo solju.

Ugrevamo rernu na 180 stepeni. U pleh sipamo tečni dim, a rešetku rerne stavljamo iznad pleha.

Stavljamo ribu na rešetku u pečemo. Nakon što isključimo rernu, ostavljamo ribu neko vreme da odstoji unutra.

Jabuke izrendamo. Dodajemo šećer, muskatni oraščić i sirće. Na tihoj vatri ostavljamo da vri dok sirup ne postane gust.

Njime prelivamo ribu, stavljenu na tanjir i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar