Način pripreme
Svinjsku džigericu operemo, isečemo na dva dela po sredini.
Stavljamo na vatru šerpu sa vodom, kad provri stavljamo džigericu u vodu 7-8 minuta, on će promeniti boju. Cilj je da se skine krv sa njega termičkom obradom.
Vadimo je iz vrele vode i ostavljamo da se ohladi. Isečemo na komade, veličine i debljine koja zavisi od nas.
Zelje operemo i poparimo u vreloj vodi. Ona će promeniti boju i tako ćete razumeti da je gotova (oko 4-5 minuta).
Izvadimo iz vode i ocedimo uz pomoć đevđira.
Oljuštimo i isečemo sitno luk, rastopimo polovinu maslaca u dubokom tiganju i dodajemo luk da se zaprži. Kad omekša dodajemo džigericu, biber i vino.
Treba da kuvamo ispod poklopca da bi moglo da se dinsta i da vidno ispari (oko 15-20 minuta).
Kad vino ispari dodajemo preostali maslac i zelje, promešamo dok se dobro ne pomeša.
Kad se dobro pomeša, skidamo sa vatre i začinimo solju.