Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Janija»Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom

Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
19/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
"Da li je ovo vaše omiljeno seosko jelo?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso dobro operemo. Prelivamo vodom i stavljamo da se skuva pri čemu skidamo penu koja se pojavljuje.

Praziluk očistimo, operemo i isečemo na sitno. Kada je jagnjeće meso gotovo - skuvano, izvadimo bujon (sačuvamo bujon za kuvanje).

Ocedimo meso od vode i blago osušimo. Isečemo na zalogaje. Stavljamo u šerpu. Dodajemo ulje (3 kašike) i maslac (1 kašika). Blago zapržimo meso. U zaprženo meso dodajemo isečen praziluk.

Posipamo biber i so po ukusu. Sipamo bujon od kuvanja (1 šolja) i dinstamo, dok praziluk ne omekša i jelo ne ostane na masnoći. Tada posipamo brašno (2 kašike) ili više po ukusu, promešamo nekoliko puta i sipamo bujon dok ne dobijemo kašicu.

Ostavljamo da provri i dodajem kiselo mleko rastvoreno sa malo bujona. Probamo da li je slao i ako je neophodno solimo.

Serviramo jelo sa peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: