Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Sočivo sa prazilukom i kiselim mlekom

Sočivo sa prazilukom i kiselim mlekom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Sočivo sa prazilukom i kiselim mlekom
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Da li smo vas iznenadili sa ovim receptom? I toliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • praziluk - 1/2 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • kukruma - 1 prstohvat
  • nana - 1 prstohvat
  • čubar - 2 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 1 i 1/2 supene kašike
  • kiselo mleko - 7 supenih kašika
  • peršun - za ukras
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo 250 g sočiva, nakon toga stavljamo u odgovarajuću šerpu da se kuva.

Isečemo jednu šargarepu i pola struka praziluka sitno i dodajemo u sočivo. Nakon nekoliko minuta dodajemo i beli luk, isečen na kriške.

Kad se sočivo skoro skuva dodajemo biber, kurkumu, čubar, nanu i so po ukusu.

Kad bude gotovo skidamo sa vatre i stavljamo u kaserolu sa malo ulja da bismo napravili zapršku za sočivo.

Kad se ulje dovoljno ugreje ulje u njega dodajemo brašno. Pržimo dok pražno ne požuti i ne počne da miriše na pečeni hleb.

Odmah dodajemo alevu papriku i malo po malo od tečnosti kuvanog sočiva. Mešamo energično da se ne stvore grudvice. Treba da dobijemo lepu glatku smesu.

Ostavljamo nekoliko minuta da smesa vri, nakon toga prebacujemo u kuvano sočivo. Promešamo još jednom i jelo je gotovo. Serviramo gotovo sočivo sa jednom supenom kakšikom kiselog mleka i strukom peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: