Način pripreme
Jagnjeće meso dobro operemo. Prelivamo vodom i stavljamo da se skuva pri čemu skidamo penu koja se pojavljuje.
Praziluk očistimo, operemo i isečemo na sitno. Kada je jagnjeće meso gotovo - skuvano, izvadimo bujon (sačuvamo bujon za kuvanje).
Ocedimo meso od vode i blago osušimo. Isečemo na zalogaje. Stavljamo u šerpu. Dodajemo ulje (3 kašike) i maslac (1 kašika). Blago zapržimo meso. U zaprženo meso dodajemo isečen praziluk.
Posipamo biber i so po ukusu. Sipamo bujon od kuvanja (1 šolja) i dinstamo, dok praziluk ne omekša i jelo ne ostane na masnoći. Tada posipamo brašno (2 kašike) ili više po ukusu, promešamo nekoliko puta i sipamo bujon dok ne dobijemo kašicu.
Ostavljamo da provri i dodajem kiselo mleko rastvoreno sa malo bujona. Probamo da li je slao i ako je neophodno solimo.
Serviramo jelo sa peršunom.