Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Kavijar»Pohovana ikra sa ukusom limuna

Pohovana ikra sa ukusom limuna

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2214k212
Pohovana ikra sa ukusom limuna
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
19/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Od nas meze, od vas piće - može?"

Potrebni sastojci

  • ikra - 500 g (od šarana)
  • jaja - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • pivo - 1 šolja za kafu
  • brašno - 1 šolja
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite ikru, začinite solju i sokom od pola limuna.

Ostavite da upije so, nakon toga sipajte ulje u dubok tiganj.

Penasto umutite jaje sa pivom i potopite svako parče ikre u smesu, nakon toga u brašno.

Možete umutiti zajedno sa brašnom da dobijemo kašu kao testo za palačinke, nakon toga pržite.

Obe varijante smese za pohovanje su odličnog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: